Diumenge, desembre 22, 2024
Actualitat

10 CONSELLS PER A FER EL TEU VÍDEO D’ESQUÍ

Aquest hivern estem tenint una molt bona temporada de neu, i ara mateix Masella gaudeix d’unes condicions fantàstiques per a esquiar i surfejar. Però, a més a més, les fotos i els vídeos queden més bonics que mai! I quin millor record que  muntar un vídeo per tenir un petit record del teu dia d’esquí? A continuació et donem alguns consells per a què la teva producció sigui un èxit.

A l’hora de gravar

  1. Prepara el dispositiu que faràs servir. Pot ser una càmera d’acció, una càmera de fotos/vídeo o fins i tot un mòbil.
  2. Tria un format i grava totes les imatges amb el mateix, ja sigui 16:9 o 4:3. Si ho fas amb el mòbil, o horitzontal o vertical. Si els barreges tots serà un maldecap a l’hora d’editar.
  3. Fes diferents tipus de preses: pla general, pla mig, primer pla, pla subjectiu. Si portes una càmera d’acció, prova de col·locar-la en diferents llocs per aconseguir perspectives diverses (casc, arnés de pit amb diferents enfocs, pal “selfie”…). Hi han mil opcions!
  4. Evita els moviments de càmera i els zooms si no tenen una finalitat concreta.
  5. Si fas plans subjectius mentre esquies i no vols que el teu públic es maregi de valent quan vegi el vídeo, utilitza una càmera d’acció o algun estabilitzador.

A l’hora d’editar:

  1. Busca un programa per editar que s’adapti als teus coneixements. N’hi ha moltíssims. Alguns molt intuïtius, ideals per a començar, i d’altres molt més complexos i professionals. Fins i tot hi ha aplicacions de mòbil que et permetran editar!
  2. Fes una tria de les imatges que has gravat i ordena-les d’una forma original però visualment coherent. Comença el vídeo amb una imatge potent i guarda’n alguna de ben bona també per a tancar el muntatge.
  3. Evita utilitzar moltes transicions artístiques si no tenen raó de ser. L’edició per tall (un pla darrera l’altre) pot resultar molt més elegant que un muntatge carregat de transicions.
  4. Tria bé la música! Si després vols penjar el vídeo a internet, no oblidis que ha de ser lliure de drets.
  5. Posa títols però no abusis dels elements gràfics. Si et passes, tota la informació es convertirà en soroll.

 

 

I ja per acabar, et recomanem que no facis un muntatge de mitja hora. Recorda, al pot petit hi ha la bona confitura i segurament en 1 o 2 minuts pots mostrar tot allò que vols! 😉

Bona esquiada i 3,2,1… Acció!